Jag kräver månen

Vi har i några veckor i skolan jobbat med ett eget projekt. Jag har sett bilder på folk som fotat månen innan, mest i natur och jag tyckte det såg ballt ut, så jag ville prova det själv. Först tänkte jag fota månen på olika ställen, i naturen, i lampor och på andra ställen där man skulle kunna tänka sig att en måne passar in. Men när jag påbörjade mitt projekt så fick jag en annan idé, jag började fota någon som var beroende av månen. Någon som hade blivit lite galen och ville ha månen helt själv - det var även så jag kom på namnet på mitt projekt.
 
Jag brukar lägga mina bilder i svaritvit, då jag tycker det är väldigt snyggt. Så jag bestämde mig att fota i färg, men jag ville inte ha en massa ljusa och färgglada färger. Därför har personen jag fotat få ha mörka kläder och jag har valt att fota lite senare på dagen för att få lite mörkare bilder. Trots allt så är det ju på natten som vi ser månen.
Jag hade turen att ha en stor rund taklampa i min hall som var perfekt för att vara månen, så den har jag använt mig av i två bilder. Jag har även använt mig av en helt vanlig glödlampa som lyser, men också en gatulampa, en pocketbok och en dator. Hade jag varit tillräckligt teknisk för att plocka ner den stora lampan i hallen hade jag gjort det, men det funkade bra med att den hängde där också, det var så jag kom på att jag kunde använda glödlampan som måne också.
 
Redigeringen tog ett tag att göra, först var jag tvungen att göra en måne i Photoshop, vilket jag fick leta upp på youtube hur man gjorde. Men med lite hjälp så gick det tillslut. Sen var det bara att sätta in det som ett lager över lamporna och redigera lite till så att det såg "realistiskt" ut.
 
Jag tycker att bilderna förmedlar en lite galen känsla, vilket var min tanke. I de översta bilderna är det mer en studerande och intresserande känsla, för det är fortfarande i det stadiet där personen är intresserad och inte beroende/galen av månen. I den näst sista bilden tycker jag att jag fångat den här galna och trötta känslan, men fortfarande studerande. Jag har valt att på de flesta av bilderna inte fokuserat på personen, för det är månen som står i fokus - det är månen personen är galen av. Jag har även försökt att prova lite annorlunda vinklar, jag har stått nära personen och använt mig av vindivnkeln på kamerna för att ge det en liten annorlunda vinkel. Även några av bilderna är tagna snett nerifrån, vilket på bild 5 ger en känsla av att månen är en bra bit längre ifrån än vad den egentligen är.
 
Jag är nöjd med hur bilderna blev, vissa gillar jag mer än andra, men jag tycker bilderna har en tydlig röd-tråd och jag provade att göra något som jag inte gjort förut. Jag borde ha tagit om den första bilden, för jag är inte så supernöjd med att det är ljust i bakgrunden, eftersom att det ska vara på natten. Men överlag är jag nöjd!

RSS 2.0